Opkomen voor jezelf en voor wat jij belangrijk vindt is niet gemakkelijk. Zeker als je jong bent. Daarvoor werk ik met een combinatie van diverse weerbaarheidstrainingen als Bikkeltrainingen en Vrienden. De Rots en Water training is een meer fysieke training.

Als je dochter moeite heeft om voor zichzelf op te komen, kan een weerbaarheidstraining zinvol zijn. Veel kinderen die weinig weerbaar zijn, hebben weinig zelfvertrouwen of zijn onzeker. Onzekere kinderen hebben meer moeite met het maken van contacten en hebben vaak minder vrienden. Dat kan hun sociaal-emotionele ontwikkeling belemmeren. Ze kunnen er verdrietig van worden. Ook als je dochter gepest wordt, heeft dit invloed op haar zelfvertrouwen en dan kan een weerbaarheidstraining helpen.

In een weerbaarheidstraining leert je dochter om in een veilige situatie te oefenen met nieuwe vaardigheden. Samen of met een kleine groep gaan we aan de slag met onderwerpen als weerbaarheid, zelfvertrouwen, emoties (van jezelf en anderen) en sociale omgang. Tijdens de training is er ook aandacht voor verbinding, gezelligheid en humor.

Als je dochter liever niet in een groep wilt, kan ik de trainingen ook individueel geven.

Mocht je meer willen weten over de inhoud van de training, neem dan gerust contact met me op en ik beantwoord graag je vragen.